Rengeteg olyan blogbejegyzés terjeng a neten, ami igazi Mekk-Elek megoldásokat mutat be jól működő DIY projektként. Ma - ezekkel ellentétben - működő nedves törlőkendő megoldást mutatunk - használt aludoboz felhasználásával.

Tuti tippként jelent meg hazai oldalakon két hete, nemzetközi oldalakon pedig áprilisban, hogy hogyan is lehet házilag papírtörlőből nedves törlőkendőt készíteni. Az eredeti poszt szerint így:

 

A fenti videót majd 30 millióan látták, és közel 14 ezer komment érkezett rá, amiből rengeteg kritikus, mert a megoldás nem igazán működik. Megcsináltuk és felvettük, milyen is valójában ez a megoldás. Íme:

Hogy miért jártunk így? A nedves törlőkendő anyaga eredetileg egyáltalán nem papírtörlő, hanem ún. nonwoven, azaz nemszőtt textília. A papír, ahogy megszívja magát szétázik, és ki sem lehet szedni az edényből. 

Sokkal jobb eredményt érhetünk el, ha a csináld magad (DIY) fókuszát a visszazárhatóságra és a könnyű pakolhatóságra helyezzük, mert ha vissza tudjuk zárni és a nedvességét sokáig meg tudjuk tartani, tovább használhatóak lesznek az olcsó nedves törlőkendők is.  

Neki is láttunk. Kinyitottuk a dobozt az ismert módon, és mivel a kocsiban hiányzik a törlőkendő leginkább, a színrefújt dobozba tettük a legolcsóbb, jóárasított, valóban működő nedves törlőkendőt. (A kupakot innen  töltöttük le 3D nyomtatáshoz.)

Ennyire egyszerű:

És már megy is az autó pohártartójába, mert pont az a méret. Nem is értjük, miért nem volt ilyen ... eddig.

aludoboz italos doboz törlőkendő autó DIY maker csinál magad nedves törlőkendő wet wipe konyha újrahasznosítás újrafelhasználás környezetvédelem can

Sok sikert!

A következő DIY projekt Valentino Rossi kulacsa edzésre - aludobozból néven fut. Ha kíváncsiak vagytok rá, nézzetek vissza a jövő héten is.

aludoboz italos doboz törlőkendő autó DIY maker csinál magad nedves törlőkendő wet wipe konyha újrahasznosítás újrafelhasználás környezetvédelem can