Sok, jól használható recept érhető el a neten házi készítésű illatosítókra. Zselés, jól működő és dekoratív változatot készítettünk, aludobozzal. 

Olasz prosecco-t kaptunk, az átlagosnál kisebb,  2 dl-es aludobozban egy hete.  A doboz olyan, mint az energiaitalos dobozok, viszont csak két decis. 

Ez a méret kicsi és pont jó az olyan illatosítókhoz, amit nem akarunk kiemelni a lakás, vagy a mosdó berendezési tárgyai közül. Az illatosító anyag zselés, szóval teljesen biztonságosan kirakható akár gyerekek által elérhető helyre is. 

Nagyon egyszerűen elkészíthetjük házi illatosítónkat, így:

Először is a recept:

  • 1 dl desztillált víz
  • 1 zacskó zselatin
  • Illóolaj (20-30 csepp)
  • 2 tk só

 

Első ránézésre lehet, hogy soknak tűnik a zselatin, de a végeredmény nem baj ha kemény zselé lesz. Ahogy tapasztaltuk, a desztvíz és a só miatt nem fog penészedni sem. Az illóolaj szabadon választható, ki milyet kap, illetve szeret.

környezetvédelem illatosító DIY Aludoboz reuse újrahasznosítás újrafelhasználás design háztartás csináld magad 3d nyomtató maker házi

Hidegen összekeverjük tehát az alkotókat, felfőzzük, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. 

Közben kinyitjuk a dobozt (az energiaitalos dobozok könnyen nyithatók a legegyszerűbb konzervnyitóval is).

Nagyon jó kupakot találtunk, pont olyan, mint egy kinyitott igazi doboz teteje, a 3D file innen tölthető le, mi itt nyomtattuk ki. Ha nyomtatáskor 95%-ra állítjátok a méretet, pont jó lesz az energiaitalos dobozra, eredeti méretben pedig a sörösdobozra való.

környezetvédelem illatosító DIY Aludoboz reuse újrahasznosítás újrafelhasználás design háztartás csináld magad 3d nyomtató maker házi

Nincs más hátra, mint a zselét a dobozba tölteni, kupakot a dobozra és megtalálni az illatosító helyét. Mi egyet a lakásba, egyet pedig a fürdőbe tettünk és kétféle gyorsan száradó festékkel kaptak színt.

környezetvédelem illatosító DIY Aludoboz reuse újrahasznosítás újrafelhasználás design háztartás csináld magad 3d nyomtató maker házikörnyezetvédelem illatosító DIY Aludoboz reuse újrahasznosítás újrafelhasználás design háztartás csináld magad 3d nyomtató maker házi

Sok sikert!

Jövő héten kempingezéshez készítünk hasznos dolgot - aludobozból. Ha kíváncsiak vagytok, nézzetek vissza!