A hosszabb családi túrázás, kempingezés előtti bepakolásba gyakran csúszik be egy kis hiba. Minden otthon hagyott dolgot persze nem lehet aludobozzal pótolni, de a kempingfőzőt igen. Kávé, tea bizony simán elkészíthető vele. Lássuk, mennyire egyszerű!
Arra azért ne gondoljuk, hogy 4 főre komplett ebédmenüt is lefőzhetünk kis alkoholos főzőnkön, azonban vízforralásra, pár perces melegítésre megbízhatóan működik majd a campingfőzőnk.
A hozzávalók:
- 2 db sörös, vagy üdítős doboz (0,5; 0,33 l), ezeknek az alját használjuk majd
- Ragasztó (javasolt az FBS szilikonkaucsuk)
- fogó
- tapétavágó kés
- egy kb. 3 cm vastag lécdarab
- vatta
A lécdarab felső részéhez szorítjuk a tapétavágó kés pengéjét, es fixen tartva a kés hegyével többször körbekarcoljuk a doboz palástját. (A dobozt forgassuk körbe-körbe.)
Ha megvagyunk, benyomva a palástot és szintén körbe forgatva a dobozt, az alsó részt szépen leválaszthatjuk a felső palástról a bekarcolás mentén.
Az alsó rész külső peremén egy rajzszöggel, vagy egy sima szöggel kb. 1cm-enként lyukakat helyezünk el, és a homorú rész közepére pedig 5 lyukat fúrunk. A körbelyukasztásnál szabályosan fúrjuk a lyukakat, úgy lesz szép és szabályos a lángrózsa.
A másik kivágott aludoboz alj széleit picit meghajtogatjuk, szintén kb. 1 cm-enként.
A szilikonkaucsukkal bekenjük a behajtogatott darab szélét, beleteszünk egy kis adag vattát, és...
Összenyomjuk a két darabot, lehetőleg ütközésig, úgy hogy az alja és a teteje párhuzamos legyen. Középen - az 5 kis lyukon keresztül - felöntjük alkohollal, majd egy 1Ft-ossal lefedjük a középső lyukakat. Így, ha begyújtjuk, csak a peremen és szabályos gázrózsaként ég majd a láng. Érdemes egy edénytartó talpat is fabrikálni fölé, hogy ne boruljon fel amit főzünk. Jó pár percig működik majd az égőnk.
Ha tetszett, nézzetek vissza a jövő héten is, újabb aludoboz újrafelhasználási ötleteket mutatunk. Jó szórakozást!
Utolsó kommentek